If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По принцип и дават 5/30 де факто повечето караме с 5/40. И едното и другото не е грешка. Марката на маслото е въпрос на вкус, ако не е рязан дпф-а трябва да е за дпф. Може да обърнеш внимание на маслото на хидравликата, трябва да е зелено другото създава проблеми.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Просто питам, защото гледам че в Ръководството за ползване на Giulia, всички двигатели независимо дизел или бензин са с 0w40.
A за 5w50 ми е интресно дали има някой "смелчага" с дизел и как колата с него?
Без да съм "смелчага" наливам 5W50 на два мултиджета.
Както сами може да се досетите - колата с него, е точно както с 5W40.
Нито върви повече, нито гори по-малко, нито звучи по-тихо.
Просто се чувствам малко по-спокоен, че в големите жеги, под товар, имам уж истинско масло, на което вискозитета ще се запази.
Имам DPF но докато прочета, вече съм напълнил системата с
CASTROL EDGE TURBO DIESEL TITANIUM 5W-40 5L
Надявам се да не ми създаде проблем ...
Щом за такива големи мотори се слага 40 значи съм се презапасил.
Един колега от Бургас ме посъветва, че нямало проблеми и аз на бързо го смених.
Карай смело,не мисля че ще имаш дертове. Аз изкарах 8к с 0W40(понеже беше токущо налято),викам аре ако почне често да прави регенерации,ще го махна,тъкмо да си сложа каквото трябва. Та обърни все пак внимание на регенерациите,ако често ги прави(което много зависи от това къде и как се кара колата) да си имаш едно на ум за маслото,че евентуално може от него да е,малко верояно но все пак. При мен нямаше проблеми или по-чести регенерирания.
Благодаря.
Аз карам извънградско 100км и 20км градско.
Или още повече извънградско .. но не повече градско от 20км на 100.
Не очаквам много регенерации, но ще наблюдавам.
Последните 120км не е правила с новото масло.
Закачих си я с ecumultiscan показа, че следващата смяна, трябва да е след 13.500км и е изхабено един вид на 26%
Comment